Du er her

Aktuell litteratur

"Avhengighet"  
Forfatter Craig Nakken

Forlag: Noras Ark, ISBN10: 8279790519
140 sider

Boken tar for seg avhengighet ut fra en psykologisk vinkling. I første del presenteres avhengighet som en prosess. I del to ser forfatteren på avhengighetens tre stadier, mens del tre handler om rehabilitering. Siste del har fokus på oppvekst i en familie som på en eller annen måte er rammet av avhengighet. Med stikkordregister.

"Fri fra avhengighet"
Forfatter Espen Andresen

Forlag: Cappelen Damm, ISBN10: 8202312817

Boken er en sterk reise fra en barndom med mye utrygghet og et tøft miljø i en drabantby i Oslo via mange år som en stadig mer belastet rusmisbruker på Plata, til behandling og en beinhard prosess mot livet som frisk og rusfri. Forfatteren setter et skarpt søkelys på rusomsorgen i Norge og begrunner hvorfor han mener denne er dødelig.Espen Andresen (f. 1965) er addiktolog og arbeider med vanskeligstilt ungdom i stiftelsen Newpage og driver i tillegg sitt eget firma, Addictologi Akademiet, hvor han hjelper andre til å komme ut av sin avhengighet.

"Rus og rolex"
Forfatter Bjørn Olav Jahr og Olaf Olsvik

Forlag: Font, ISBN10: 8281690607

Forretningsmannen Olaf Olsvik red høyt på 1980-årenes jappebølge. Han drev stort innenfor tekstilindustrien, men utviklet etter hvert et ekstremt misbruk av alkohol, piller og kokain. Denne livsstilen lot seg vanskelig kombinere med familieliv og mer eller mindre lovlydig forretningsdrift. Han forlot da også begge deler til fordel for enhver lyssky virksomhet som kunne skaffe ham penger til rusmidler. Denne selvutleverende beretningen avdekker sider ved norsk virkelighet vi aldri tidligere har fått innblikk i. Boken gir et rått og usminket bilde av hverdagen til en norsk næringslivsnarkoman, en mann med en uhyggelig livshistorie, men også viljen til å legge alle kort på bordet.

"Flodhesten i dagligstua"
Forfatter Tommy Hellsten

Forlag: G-Perspektiv, ISBN:9788299372619

Om medavhengighet og møtet med barnet i oss. Man bruker å si at en familie som lider av alkoholisme - eller tilsvarende - lever i et hus med en flodhest i dagligstuen. Forfatteren belyser hva somhender med barn som vokser opp i skyggen av en "flodhest"; alkoholisme, arbeidsnarkomani, trangsynt religiøsitet, vold eller andre former for overgrep. 

"Den usynlege smerta"
Forfatter Gro Skartveit, tidligere leder av Veiledningssenter for pårørende i Sandnes.

Forlag: Samlaget, ISBN:9788252176131

Dette er en bok om pårørende til misbrukere av narkotika, alkohol og medisin. Forfatteren forteller om møter med pårørende, og gir råd om hvordan det går an å leve med rusen for de som står rundt. 

"Engelen"
Film av Margatreth Olin

Fra å være en livsglad og nysgjerrig liten jente forandrer livet seg brutalt når moren Madeleine vender tilbake til sin eksmann Ole. Dødsdansen mellom to voksne skader barnet. Rus blir gradvis det som gjør at Lea klarer å stå i en hverdag sammen med familien sin. Så får Lea datteren Sonja og ønsker å bryte med familien og starte på nytt. Hun vil ta vare på barnet og gi henne den beskyttelsen hun selv ikke fikk. Men Lea skjønner snart at hun mangler denne evnen og må derfor gjøre et umulig valg. Engelen er en historie om avhengighet. Om det å bære og arve mammas sår. Om kvinner som aldri gir opp hverandre

Kan kjøpes hos www.cdon.com

Norske Kvinners Sanitetsforening

N.K.S. Veiledningssenter for pårørende eies av Norske Kvinners Sanitets-forening. Sanitetskvinnene har et stort og bredt samfunns-engasjement.

nks175.png

Ideelt nettverk

N.K.S.  er medlem av Ideelt Nettverk.

ideelt-nettverkx175.png

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer