Du er her

Aktuelt

 

 

Startskudd for pårørendekåring

Hvem blir årets pårørendekommune? Det kan du være med på å kåre. Vinnerkommunen presenteres på en pårørendekonferanse i Oslo i november.

Finnes det tilbud til pårørende i din kommune? Har helsepersonell rutiner og planer for å involvere pårørende? Gjøres det noe kreativt eller nyskapende i ditt område? Det er spørsmål initiativtakerne bak kåringen vil belyse med denne kåringen.
– Vi ønsker å løfte frem kommuner som gjør en god innsats for pårørende. Samtidig tenker vi at en slik kåring kan være med å løfte frem situasjonen for pårørende i helsesektoren. Vi tenker da på alle pårørende – uavhengig av alder og diagnose, sier to av initiativtakerne, daglig leder Liv Nordbø Kleppe ved Pårørendesenteret og webredaktør Gunder Christophersen i BarnsBeste, nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende.

De to har fått med seg flere sentrale aktører innen pårørendearbeidet her i landet. Det har blitt en bred og sammensatt gruppe som etter sommerferien vil samle seg for å finne den kommunen som først kan smykke seg med tittelen «Årets pårørendekommune». Tanken er at dette skal bli en årlig begivenhet.
– Vi vet at det skjer mye spennende på dette feltet. Så håper vi at denne kåringen vil være med på å gjøre pårørendearbeidet i kommunene enda bedre, sier Kleppe og Christophersen.

Kåringen vil skje på Pårørendekonferansen på Gardermoen 13.-14. november. Frem til 1. september vil det være mulig å lansere kandidater via dette skjemaet.

https://www.survey-xact.no/LinkCollector?key=1KPJE6HQ36C1

Hvem som helst kan lansere kommunenavn og komme med en begrunnelse. Vinnerkommunen får 10.000 kroner til arrangement som ytterligere kan øke pårørendekompetansen i kommunen, et kunstverk samt dekket konferanseavgift for inntil tre personer på Pårørendekonferansen i november.

Følgende institusjoner/organisasjoner er representert i den gruppa som står bak kåringen: Napha (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid), PIO (Pårørendesenteret i Oslo), NK LMH (Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse), NKS Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge (Norske Kvinners Sanitetsforening), Pårørendealliansen, BarnsBeste – nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende og Pårørendesenteret i Stavanger.

 

 

POST(et)KORT for en god sak!

De flotte kortene våre er nå på vei ut til flere utsalgssteder i landsdelen vår!

Tusen takk til Anne Olsen-Ryum som har latt oss få bruke hennes fotografier i kortpakkene!

En stor takk til Susanne Adler for flott design og en stor takk til alle utsalgsstedene våre:)

Vi oppdaterer våre utsalgssteder fortløpende.  Ønsker du å kjøpe eller selge kortpakkene våre -

ta kontakt pr. mail: post.nnorge@veiledningssenter.no

Kortpakkene våre kan nå kjøpes på følgende utsalgssteder, (i tillegg til direkte fra våre avd. i Bodø og Alta):

HAMMERFEST:  Galleri Kulturbanken - Håndverkshuset Vi-4, - G. Hagen - Gjenreisningsmuseet

ALTA: Sorrisniva - Trasti & Trine - Montana Alta - Thon hotel Alta - Scandic Alta - Din Stil - Verdensarvsenter for bergkunst, Alta museum - Coop Talvik - Nordlyskatedralen - Alta lufthavn

KAUTOKEINO: Juhl's sølvsmie

SØRØYA: Sørvær handel kolonial - Installatør R. Hansen AS

HONNINGSVÅG: Vekst Nordkapp

 

 

Utekontor

Vi har stadig flere dager hvor vi treffes ute i kommunene i Nord Norge. Nedenfor finner du en foreløpig oversikt over hvor vi kan treffes for samtaler og informasjon i 2017.

(Oversikten vil bli oppdatert og endringer kan forekomme)

 

Tirsdag 31. oktober                 Brøstadbotn 

Mandag 6. november              Hammerfest

Tirsdag 7. november               Hammerfest

Torsdag 23. november            Vadsø

Mandag 11. desember            Hammerfest

 

I tillegg til individuelle samtaler med barn og unge, ønsker vi også å gi et tilbud om grupper for barn.

Barnegruppen VeNN er et tilbud om aktivitets-og samtalegruppe til barn mellom 8 – 12 år hvor en eller begge foreldre har/har hatt et rusproblem.

Tilbudet er gratis og gruppelederne har taushetsplikt.  Last ned brosjyre her.

 

Vi er blitt godkjent som Grasrotandelmottakere -
Ønsker du å støtte oss gjennom Grasrotandelen, send;

GRASROTANDELEN 996503801 til 2020. (Tjenesten er gratis)

 

Vårt kontonummer er: 4930 66 36404

NKS Kløverinstitusjoner

NKS Kløverinstitusjoner er eid av Norske Kvinners Sanitetsforening. Vi er et felles ressurs- og utviklingsselskap som yter tjenester til virksomheter eid av lokale NKS-foreninger.

kloverinst175.png

Norske Kvinners Sanitetsforening

N.K.S. Veiledningssenter for pårørende eies av Norske Kvinners Sanitets-forening. Sanitetskvinnene har et stort og bredt samfunns-engasjement.

nks175.png

Ideelt nettverk

NKS Kløverinstitusjoner er medlem av Ideelt Nettverk og direktør Mette Kalve er for tiden koordinator av nettverket.

ideelt-nettverkx175.png

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer